torsdag 5. april 2012

Makaronigrateng

Denne gratengen er direkte inspirert av Vegetarbloggens Mac (not Cheese)  med noen småforandringer.




For 3-4 personer (avhengig av størrelse og appetitt) trenger du:


  • 3-4 desiliter makaroni 
  • 1/2-1 brokkoli
  • En løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2-3 vårløk
  • 6 sjampinjonger
  • 1-2 spiseskje hvetemel
  • 1 desiliter grønnsakskraft
  • 1,5 dl soyafløte
  • Salt og pepper
  • 1-2 skive ristet brød
  • 1-2 spiseskjeer næringsgjær



Makaroni og brokkoli:

Kok makaronien som anvist på pakken.
Kutt opp brokkolien i små biter. Desto mindre biter, jo lettere å "lure" inn litt grønnsaker i barna.
Tilsett brokkolien mot slutten av koketiden.
Sil av vannet og hell makaroni og brokkoli tilbake i kasserollen.


Sausen

Kutt hvitløk, løk, sopp og vårløk i små biter. Stek løken blankt i litt olje, og tilsett deretter hvitløk, vårløk og til slutt soppen. Stek til soppen er ferdig og tilsett hvetemelet. Rør inn.
Tilsett deretter soyafløte og grønnsakskraft og la koke til den tykner.
Tilsett salt og pepper etter smak. Jeg pleier å være litt gniten på saltet pga barna. Tar heller på litt ekstra ved bordet om nødvendig.

Hell sausen oppi kasserollen med makaroni og bland godt.
Finn en ildfast form og fordel makaronien i denne.

Rist ett eller to brød avhengig av flaten på formen din, fjern skorpen og putt skivene sammen med næringsgjæret i en kjøkkenmaskin og kjør til smuler
Fordel over gratengen og stek midt i ovnen i 20 minutter på 200 grader.

Det er fult lovlig å servere ketchup til denne retten.


Tips:
Tilsett litt sjøtang for å lage "fiskegrateng". Jeg tilsetter gjerne også mange ekstra grønnsaker som grønnkål, spinat, gulrot og erter. Det er en fin måte å få i seg masse sunne grønnsaker.

Vegetarisk fiskegrateng

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar